Partners

Naar buiten! is een project voor alle kinderen van vier tot twaalf jaar in Leiden en omgeving. Het is de werktitel van het Groen doet Goed programma van het IVN, provincie Zuid-Holland en tien gemeenten.

In Leiden wordt het project uitgevoerd door
Duurzaam Leiden, IVN-regio Leiden en het Zuid-Hollands Landschap.

                         Er zijn inmiddels veel meer partijen betrokken bij Naar buiten! Zo zijn er tientallen Doe-locaties waar kinderen kunnen spelen in het groen of waar leuke activiteiten georganiseerd worden.

Ook zijn er aanbieders van activiteiten die bijvoorbeeld op de Naar buiten! dagen allerlei belevenissen organiseren. Misschien hebben ze wel de perfecte locatie voor een verjaardagspartijtje of kunnen ze een gastles geven in de klas. Bekijk onze folder en neem gerust eens contact op!

Naar buiten! door als stichting

Per 1 januari 2018 is Naar buiten! regio Leiden officieel een stichting! Op ons programma staan weer onze jaarlijkse Naar buiten! dagen voor scholen. Ook de populaire Lammetjesdagen en de Leidse Hooidagen staan in 2018 weer op de agenda. Daarbij bieden we dit jaar ook de excursie 'Water in de wijk' en de GPS-tocht aan voor basisscholen. Tot slot zijn we gestart met de coördinatie van Het Verwonderpaspoort. Een prachtig project dat afgelopen jaar de museumeducatieprijs in ontvangst mocht nemen!

Aanmelden voor een van onze activiteiten of projecten kan via: www.verwonderpaspoort.nl. We hebben nog meer plannen! Om de inwoners van de stad meer te laten beleven van de agrariƫrs in de Leidse regio, gaan we bijvoorbeeld samenwerken met Land van Wijk en Wouden: www.landvanwijkenwouden.nl Houd vooral onze Facebook-pagina in de gaten voor het laatste nieuws en de activiteiten! Voor vragen of opmerkingen kun je bij ons terecht via: naarbuiten.leiden@gmail.com

In regio Leiden wordt Naar buiten! gecoördineerd en uitgevoerd door

Marian Kathmann, projectleider
Medewerker educatie bij Duurzaam Leiden-NME
"De samenwerking met Zuid-Hollands Landschap en het Naar buiten!-team geeft nieuwe mogelijkheden om kinderen met de natuur in contact te brengen en te houden. Een prachtige kans, geboden door de steun van Provincie Zuid-Holland."

Suzanne Wardenaar, projectcoördinator
Bloeiend
"Buiten zijn en tijd doorbrengen in de natuur is leuk en gezond! Ik hoop dat nog veel meer kinderen en hun ouders dat gaan ontdekken. Samen zorgen we ervoor dat ze enthousiast worden, zich betrokken voelen bij de natuur en hier als (toekomstige) consumenten goed voor zullen zorgen."

Els Witte, conctactpersoon IVN
IVN regio Leiden, werkgroep Scharrelkids
"Met Naar Buiten! leren kinderen zelf de natuur te ontdekken en beleven.
Het is genieten zoveel enthousiasme te zien."

Juke Loman
Freelancer
"Kinderen leren over en bewust maken van de natuur, dat klinkt mooi en doe ik graag. Maar het belangrijkste is dat ze spelen en plezier maken in het groen, dan komt de rest vanzelf."

Daphne van den Berg, PR & communicatie
STRUIN! Natuureducatie
"Ik ben zelf opgegroeid op het platteland als kind van een hovenier en een kleuterjuf. Achter ons huis hadden we een grote kwekerij waar ik altijd te vinden was om hutten te bouwen, te zeulen met takken of slootje te springen. Deze buitenervaringen gun ik ieder kind. Naar buiten! creëert deze mogelijkheden voor kinderen. En daar zet ik me graag voor in!"

Hanneke Krijnen, marketing
Pedagoog, freelancer
"Natuur is bij uitstek dé plek om je eigen grenzen en mogelijkheden te verkennen. Naar buiten! nodigt kinderen hiervoor uit en levert zo een bijdrage aan gezondheid, zelfvertrouwen en levensplezier!"

Contact

Naar buiten! Regio Leiden
e-mail: naarbuiten.leiden@gmail.com
tel: 071-203 24 66

activiteiten kalender
Elke maandag t/m vrijdag
Kabouterpad en wildplukken bij
Hoeve Cronesteijn
Lees meer
Elke zaterdag
Neem een kijkje in het boerenleven
bij Boerderij 't Geertje
Lees meer
Elke dag
Struinen en chillen in
de Oostvlietpolder
Lees meer
Elke dag
Ravotten bij de
Speeltuin van de Smid
Lees meer
Elke dag
Theeleuten en buitenspelen
bij een theehuis
Lees meer
Elke woensdagmiddag
Rijd een ritje op een echte pony
Lees meer
Elke zaterdag
Rondneuzen en meehelpen
op een boerderij
Lees meer
kids proof